Körerna i Kristus Konungens församling

I Kristus Konungens församling finns flera körer med olika profil. Dessutom finns en gregoriansk schola som sjunger i mässorna på latin första söndagen i månaden. Alla körerna leds av församlingens organist Samuel Eriksson. Telefonnummer och epostadress hittar du här

Ny kör i projektform!

Det här är en kör för dig som inte hinner öva hemma mellan övningarna och som inte hinner med körövning varje vecka. För dig som inte än sjunger i någon kör eller som redan gör det men vill sjunga ännu mer!

Vi övar sex torsdagskvällar 19:00-20:30 under våren (första gången 9/2)  och sjunger i tre mässor (S:t Josef 20/3, Påskdagen 15/4 och Pingstdagen 4/6)

Kyrkokören

Kyrkokören är en blandad kör bestående av ungefär 15 sångare som övar tisdagar kl. 18:40-20:30 i körsalen i församlingshemmet. Kören sjunger regelbundet i församlingens mässor och medverkar då och då i andra sammanhang tillsammans med andra körer. Till Kyrkokören är även den som inte har sjungit i kör tidigare välkommen. Grundläggande notläsningsförmåga är en god hjälp men inget absolut krav! Efter halva övningen serveras förfriskningar i form av kaffe/te/juice.

Vokalensemblen

Församlingens kör på mera avancerad nivå är en vokalensemble med drygt 25 korister. Kören startade hösten 2014 och sjunger i mässorna regelbundet samt några konserter per termin. Körens har bl.a. framfört Faurés Requiem, John Stainers The Crucifixion, Viernes Messe Solenelle, Duruflés Requiem och under hösten 2016 sjöngs Mozarts Requiem i tre konserter. Vokalensemblen repeterar onsdagar kl. 18:45-21:15. 

Vi söker nu ytterligare 2 tenorer och 2 basar med stor körvana och god notläsningsförmåga.

Gregoriansk schola

Första söndagen i månaden firas högmässan på latin. Vid dessa mässor sjungs också delar av det gregorianska propriet ur Graduale Romanum. Den gregorianska scholan övar onsdagar kl. 17:15-17:45 på orgelläktaren.

 

Kyrkokörens sopranstämma övar

Kyrkokörens sopranstämma övar